התחדשות עירונית

מדינה צעירה, לא גדולה במיוחד, מוגבלת למדי בשטחים ובקרקעות לבנייה, שנמצאת בצמיחה מתמדת. אין ספק כי העתיד של כולנו הוא התחדשות עירונית.

במינהל התכנון עובדים כבר שנים על תכנית שנקראת 2040. היעד הוא מיליון וחצי דירות עד שנה זו, 60% מהן באמצעות פרויקטים של התחדשות עירונית. לשם המדינה הולכת, ולשם כולנו הולכים.

אם אתם בתחילת הדרך הזו – אנחנו ממליצים לקרוא את העמוד הזה מתחילתו ועד סופו.

מה זה התחדשות עירונית?

התחדשות עירונית היא הרבה מעבר לשיפור חיצוני או פנימי של הדירה או הבניין. כולנו רגילים לחשוב קודם כל במונחים של תמורות וסטנדרט, אולם, מה שמשפיע לא פחות על איכות החיים היומיומית שלנו הוא כל מה שמקיף את הדירה שלנו: דרכי הגישה לבניין, הכניסות לשכונה, אמצעי התחבורה הזמינים, החניה באזור, הפארקים, מערכת החינוך ועוד.

כדי לבנות שכונה שמספקת איכות חיים גבוהה, נדרש שימוש חכם ויעיל במשאב המוגבל ביותר: הקרקע. וזה מתחיל בתכנון נכון, חכם וארוך טווח.

אילו סוגי פרויקטים אנחנו עושים?

כדי לבנות פרויקטים משמעותיים שמעניקים איכות חיים טובה ומקיפה, גפן התחדשות ומגורים מתמקדת בעיקר בפרויקטים הכוללים בנייה חדשה של תשתיות.

אלו לרוב פרויקטים שמשנים שכונות מקצה לקצה, וכוללים מתחמים גדולים ומספר רב של יחידות  מגורים. זו הדרך שלנו לייצר אימפקט משמעותי שמשפיע לטובה על החזות של העיר כולה.

חידוש השכונה מאפשר לנו לשפר גם את התשתיות שסביבכם: מבני ציבור, כבישים, פארקים, בתי כנסת, פינות ירוקות ופינות ישיבה. אלו הדברים שקובעים את איכות החיים שלכם.

כך ניתן להעלות את הערך של השכונה כולה, ועמו גם את ערך הדירות עצמן – הרבה יותר מפרויקט נקודתי הכולל שיפוץ של מבנה או שניים.

מה חשוב לדעת על פרויקט של התחדשות עירונית?

פרויקטים של התחדשות עירונית מאופיינים בעיקר בהרבה מאד רצונות, שמתנקזים לתוך תכנית אחת.

החלום של הדיירים הוא להשאיר מאחור דירה ישנה, לעתים במצב רעוע, בבניין עם הוצאות תחזוקה שהולכות ועולות, ללא ממ"ד ומעלית – ולשדרג את איכות החיים וגם את שווי הנכס.

המשקיעים מקווים לרכוש דירה ישנה ולקבל במקומה אחת חדשה בשווי של מאות אלפי שקלים יותר.

הקבלן, מצדו, שואף להוציא לפועל פרויקט ברמה הגבוהה ביותר בתוך פרק הזמן המינימלי ביותר שניתן.

ויש עוד שותפים כגון העירייה ורשויות ממשלתיות שונות. 

כדי לקצר את משך הזמן ככל שניתן, כשאנחנו מתכננים פרויקטים מהסוג הזה, אנחנו עושים זאת באופן שלוקח בחשבון את שיקולי כלל הצדדים – גם בנוחות ובסטנדרט הנדרשים, גם במחשבה על שווי הדירות, וגם בשיקולי ישימות ועמידה במבחן המציאות. 

איך לבחור את השותפים שלכם לפרויקט

כדי להגיע לעשייה משמעותית בפרק זמן קצר, לצד הפרויקטים שגפן מפתחת באופן עצמאי אנחנו נעזרים רבות גם בשותפות האסטרטגיות שלנו, חברות שמנהלות פרויקטים של התחדשות עירונית שנמצאים בשלבים שונים של התקדמות.

בחירת השותפים הנכונים והתאמה הדדית היא אולי הנקודה החשובה ביותר בהצלחתו של פרויקט התחדשות עירונית. הצלחה משמעה עמידה ביעד התכנוני, בלוחות הזמנים וברווחיות המתוכננת.

כשאנחנו בוחרים חברה שותפה, מבחן הסף הראשון שנערוך הוא הישימות של הפרויקט, גם תכנונית וגם רווחית (יש לא מעט פרויקטים שמתוכננים בצורה שאפתנית שמתקשה לאחר מכן לעמוד במבחן המציאות). לאחר מכן נבחן את החברה – ונוודא איתנות כלכלית, ניסיון ומוניטין, וכן היעדר בעיות משפטיות או אחרות.

אחרי שעברנו את בחינות הסף, נגיע למבחן החשוב ביותר: התזכורת החשובה שעסקים עושים עם אנשים. ולכן, עוד לפני החוזים וההסכמים, חשוב לשבת עם אנשי החברה, לערוך שיחות פתוחות, ורק אם נרגיש שנוח גם בפן האישי ושיש חיבור הדדי – נתקדם לשלב המשא ומתן.

בדיוק באותו האופן אנחנו ממליצים לכם לבחור את החברה היזמית שתבצע את הפרויקט שלכם.

חשוב לנו שתדעו

אחד המאפיינים המשמעותיים של גפן מגורים הוא הנגישות האישית. בכנסי הדיירים תפגשו את מנכ"ל החברה, ולא נציגים עם קלסרים. התקשורת בפרויקטים היא ישירות מולנו, בין היתר באמצעות קבוצת ווטסאפ, שבה אנחנו זמינים כדי לענות על שאלות באופן שוטף, ובמסגרתה גם מסמכים שתידרשו להם יתקבלו בפרק זמן קצר מאד.

כל אלו הם תוצר של המבנה הבוטיקי והשדרה הניהולית, שמתאפשר בעקבות היותה של גפן חלק מקבוצת אבו, שמעמידה לרשותכם גב מקצועי, אמינות רבת שנים ואיתנות פיננסית משמעותית. 

השילוב הזה הוא שמאפשר לנו להעמיד לרשותכם את התמורות המקסימליות, לצד אוזן קשבת וזמינות תמידית.

תוכלו לקרוא עוד בנושא זה בעמוד השותפים שלנו.